İbraz nedir, İbraz ne demek, İbraz etmek



İbraz nedir, İbraz ne demek, İbraz etmek ne demektir gibi sorulara detaylıca cevap vermeye çalışacağız. En çok merak edilen kelimelerin başında gelen ibraz kelimesinin kökeni, sözcük anlamı, İngilizce çevirisi ve cümle içinde nasıl kullanılır başlıklar halinde incelemesini okuyabilirsiniz.

İbraz Kelimesinin Kökeni
İbraz kelimesi Arapçadan dilimize geçmiş eski bir kelimedir. Genellikle kurumlar içi yazışmalarda kullanılan ibraz kelimesi günlük hayatta da sık olmasa da kullanılmaktadır.

İbraz kelimesinin Sözcük Anlamları
İbraz sözcüğü kelime anlamıyla , belgelendirme, gösterme, ortaya çıkarma ve sunma gibi anlamlara gelmekteir. Günlük hayatta karşılaştığımız ‘ibraz etmek’ kelimesi o belgeyi veya durumu ortaya çıkarmak anlamına gelmektedir, bir nevi ispat etmek anlamına da gelebilir. Genellikle kurum ve hukuki işlerde kullanılan bu kelime ayrıca yazışmalarda da kullanılmaktadır.

İbraz Kelimesinin İngilizce Çevirisi
Presentation; Türkçe anlamıyla ‘tanıtım’ anlamında çevrilebilirken ,Offer;  Türkçe anlamıyla ‘sunma’ olarak da çevrilebilir, ayrıca display vaya showing ; Türkçe anlamıyla gösterme anlamı ile de çevrilebilir.

İbraz kelimesinin cümle içinde kullanımları;
Kuruma ibraz ediniz.
Gerekli belgeleri ibraz etmeniz gerekmektedir
İbrazınız gerçekleşmiştir.
İbraz etmeden işleminize başlayamayız.

ibraz nedir, ibraz ne demek , ibraz etmek gibi sorularınıza cevap vermeye çalıştık umarız yardımcı olmuşuzdur.

En çok okunan yazımız olan ironi konulu makalemizi okumanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder