En kolay spor dalları

Kroşe (spor) boksta kolun dirsekten 45 derece kıvrılarak yatay olarak savrulmasıyla yandan çeneye yaralanan yumruk.
(teknik) Açıktan duvar üstünden çekilen elektrik kablo ve borusunun duvara tutturGolf
Golf
Golf, çok kısa bir süre önce bu sıralamaya giremeyecek kapasitede bir spordu. Ancak Tiger Woods gibi bir karakterin ortaya çıkması ile sponsorlar bu sporun daha büyük kitlelere yayılabileceğinin farkına vardı. Bunun sonucunda profesyonel golfçüler inanılmaz paralar kazanmaya başladı. Bu geçirilen dönüşüm, golf sporunun bu listede yer almasını sağladı.

Golf, özellikle gelişmiş ülkelerde en sevilen sporlar arasında yer alıyor. Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore, Japonya ve hatta Güney Afrika'da en popüler sporlar arasına yazılan golf'ün potansiyeli daha da yüksek.

Bu arada ülkemizde de yavaş yavaş uluslararası şampiyonalar düzenlenmeye başladı; ancak toplumda golfe karşı bir ilgi var demek yanlış olur. Maalesef bu şampiyonalar ülkemizin ve markalarımızın itibar çalışması olarak kalıyor.


10. Voleybol
Voleybol
Voleybolu aslen daha yukarı sıralarda gibi algılayabiliriz; ancak gerçek yeri burası. Dünya üzerinde 200 ülkenin voleybol federasyonu, Uluslararası Voleybol Federasyonu FIVB'ye üye ve bu rakam herhangi bir başka sporun elde edebildiği bir rakam değil. Yani bu konuda voleybol açık ara lider.

Voleybol Brezilya, İtalya, Güney Kore, Japonya, Çin gibi ülkelerde en sevilen sporlar arasında yer alıyor. Bunun en büyük sebebi de bu ülkelerde takım sporlarının bireysel sporların önünde bulunması.

Türkiye özellikle kadın voleybolunda Avrupa'nın en başarılı ülkesi olarak öne çıkıyor. Bunun sebebi planlı bir şekilde altyapıların desteklenmesi ve federasyon eli ile oyuncuların her anlamda eğitilerek yetiştirilmesi olarak gösteriliyor.

9. Buz Hokeyiulması için belirli aralıklarla duvara çakılan çivili plastik kıskaç.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder