Cio Nedir , Cio Ne Demek


Cio nedir, cio ne demek , son zamanların en çok soruların başında gelen cio sözcüğü hakkında detaylı bir inceleme yapacağız. Cio kelimesi ceo kelimesi ile karşılaştırmaması gereken apayrı bir kavramdır.

Bilgi teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte bir çok meslek grubu çıkmıştır ve bu iş kollarının her birinin önemi çok yüksektir. Özellikle profesyonel ve çok gelişmiş şirketler cio olmadan bir kanadı kopuk bir kuş gibi olacaktır. Cionun görevi CEO olan kişinin alt elemanı olarak görev alıyor diyebiliriz. Tam anlamı yani yaptığı işin adı baş danışman olarak bilinmektedir. CIO genellikle şirket içerisinde CEO mertebesindeki kişiye rapor vererek iş hakkında bilgilendirme yapmakla yükümlüdür.

Bilgi teknolojileri girişimlerinde ve önemli stratejik görevlerde ciolar önemli mertebelerde iş yapmakta ve şirketlerin başarılı olmalarında önemli bir meslektir. Bir çok CIO , CEO kadar söz sahibi ve yönetim kurullarında önemli kararlar alınmasında yardımcı olmaktadır.

Cio kelimesinin açılımı Chief information officer olarak geçmektedir. Türkçe anlamı ise Bilişim Kurulu Başkanıdır.

Teknolojinin hızla geliştiği bu dönemde ve gelecekte CIO’lar önemli girişimlerde , strateji üretme ve geliştirmede her zaman aranan adam olarak görev yapacaktır.

Bir önceki makalemiz olan ironi nedir makalemizi okumanızı mutlaka tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder