Ganyot Ne Demek


Ganyot ne demek , bu sözü ilk duyduğumuz yer bir türk filmi olmuştu, ganyotçu lakabıyla bilinen bir sanatçımız bize bu kelimenin anlamını merak ettirdi. Sizin için ganyot ne demek araştırdık ve bir açıklama yapalım dedik.

Ganyot kumar oynan yerdeki kurpiyere verilen isimdir, daha doğrusu kumar oynatan kişi ganyotçu olarak adlandırılır. Bu isim kurpiyer olarakda bilinir, kumarı yönlendiren, kağıtları dağıtan ve kumar oyununu yönlendiren kişidir.

Ganyotçu olabilemek zor bir meslektir, insanlarla iyi ilişkiler kurabilen, eli çabuk, matematik zekası iyi olan, giyimine ve kılık kıyafetine özen gösteren biri olmak gerekir. Bu özellikleri taşıyorsanız ganyot işini yapabilisiniz. Ganyotçunun maaşları oldukça iyi seviyelerdedir, ancak ülkemizde kumar oynamak ve oynatmak yasak olduğu için bu iş genellikle kumarhanelerin serbest olduğu ülkelerde yapılabilir.

Kısacası ganyot; kumar oynatan kişi yani ganyotçunun aldığı ücret daha doğrusu payına düşen para manasına gelmektedir

Ganyot ne demek, ganyotçu ne demek ve ganyot ne anlama gelmektedir şeklinde bir açıklama metni hazırladık umarız faydalı olabilmişizdir. Sağlıcakla ve esen kalın.

1 yorum: