La İlahe İllallah Anlamı


La ilahe illallah anlamı nedir ne demek , İslam dininde sıkça duyduğumuz bu cümlenin anlamını sizlere detaylı olarak açıklamak istedik.

Müslüman bir kişinin mutlaka bilmesi gereken bir cümle olan la ilahe illallah anlamı kelime-i tevhid olarak geçer ve Allah'tan başka illah yoktur manasına gelir. ‘’La ilahe illallah, Muhammedün Resulullah’’ demek iste Allah'tan başka İllah yoktur ve Hz. Muhammed (s.a.v) onun resulüdür anlamına gelmektedir.

La ilahe illallah nedir, Arapçadan gelen bir cümle olan kelime-i tevhid Tevrat’ta da geçmektedir, Allah tektir anlamındaki bu cümle onuncu emir olarak yazılmaktadır.

La İlahe İllallah Cümlesinin incelemesi

La kelimesi anlamı; Arapçada her cümle La ile başlamaktadır, bütün o kudretli cümleler ve cümleye anlam vermek için kullanılır. La kelimesi Arapça sözlük anlamı hayır anlamına da gelmektedir.

İlahe (ilah) kelimesini incelediğimizde kendisine tapılan, onun buyruklarını yerine getiren, her şeyden çok sevilen ve ona kulluk edilen tanrı(Allah) manasına gelmektedir.

İllallah kelimesinin incelediğimizde, bizdeki anlamı bezmek , bıkmak manasına gelmektedir ancak La ilahe illallah anlamı olarak bir bütünü oluşturduğunda , tapınma, hamd, şükür, sena etmek manasına gelmektedir. Kısacası Allah’a olan sevgi ve ona tapınma göstergesi olarak kullanılır.

Bu yazımızda La ilahe illallah anlamı , La ilahe illallah nedir, La ilahe illallah ne demek ve La ilahe illallah, Muhammedün Resulullah kelime-i tevhidin anlamını kelimeleri detaylıca inceleyerek açıklık getirdik. Umarız bu yazımız işinize yaramıştır. Yorumlara düşünceleriniz yazmaktan çekinmeyin. Allah her daim yanınızda olsun hayırlı günler…

1 yorum: