Teknoloji ve Tasarım Arasındaki İlişki Nedir


Teknoloji ve tasarım arasındaki ilişki nedir , teknoloji bilginin var olduğu zamandan beri ilerleyen bir kavramı temsil eder. Biraz açacak olursak teknolojinin gelişimi her zaman tasarım ile doğru orantılı olmuştur. İnsanlar bir ürün geliştirdiğinde bu ürün teknoloji ile bağlantılı olarak ilerlemiştir. Teknoloji il tasarım arasındaki ilişki nedir , dediğimizde yemek ile su nedir demiş gibi oluruz. Kısacası teknoloji ve tasarım birer bütünün parçasıdır.

İnsanlar teknolojiyi hızla gelişmesindeki ana unsur tasarım ile ilgilidir. Örneğin bir cep telefonu aldığınızda bu telefonun teknik özelliklerini araştırırız. Teknik özellikler yeterli olduğunda bize uygun bir tasarımı var mı diye bakarız. Yani başlangıçta işlev yani teknolojisi, ikinci ise planda tasarımı öne çıkmaktadır. Teknoloji ve tasarım arasındaki ilişki nedir gibi bir soru  sorulduğunda , teknoloji teknik kısım tasarım ise estetik kısım diyebiliriz. Teknoloji ve tasarım birleştiğinde mükemmel bir ürün ortaya çıkmış olur.

Bu makalemizde teknoloji ve tasarım arasındaki ilişki nedir ve teknoloji ve tasarım arasındaki fark nelerdir bunları işledik, ayrıca teknoloji nedir adlı yazımızı mutlaka okumanızda fayda olduğunu düşünüyoruz. Umarız faydalı olabilmişizdir. Esen kalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder