Gıda Teknolojisi Nedir


Gıda teknolojisi nedir , gıdaların veya besin maddeleri olarak nitelendirilen ürünlerin kalite kontrol yöntemiyle tüketime uygun olup olmadığını kontrol ederek sonuçlandırılmasını sağlayan meslek türüdür.

Gıda Teknolojisi Görevleri

Gıda teknolojisi bölümü meslek elemanı, gıda ürünlerinin üretilme aşamaları kontrol etmek, sağlığa uygunluğu hakkında analizler yapmak, besin ögelerini paketleme aşamalarını kontrol etme ve çeşitli mikrobiyolojik analizler yaparak gıda maddesinin her aşamasını kontrol ederek, sağlığa uygunluğunu kontrol eder.

Gıda Teknolojisinde Kullanılan Alet ve gereçler

  • ·       Üretimde kullanılan makine ve araç gereçler
  • ·       Test ve analiz için bilgisayar kullanımı
  • ·       Gıda teknolojisinde ürünleri test etmek için kullanılan kimyasallar
  • ·       Her türlü gıda maddesi ve katkı maddeleri

Gıda Teknolojisi Eğitimleri

Gıda teknolojisi bölümü için ülkemizde endüstri meslek liseleri ve kız meslek liseleri eğitim vermektedir. Gıda teknolojisini okuyan öğrenciler fen ve matematik derslerinden başarılı olmaları gerekmektedir. Ayrıca mesleğin koşullarına uygun olmak için yeteri kadar bilgi beceri donanım ve insan ilişkilerinin iyi olması gerekmektedir. Bu bölümü bitiren öğrenciler gıda teknisyeni olarak adlandırılırlar.

Sonuç olarak diğer meslek dallarına göre gıda teknolojisi nedir öğrenmiş olduk ve meslek hakkında detaylı bilgi verdik. Gıda sektörü var oldukça gıda teknolojisi meslek elemanları da var olmaya devam edecek ve iş olanakları gün geçtikçe sürecek. Bir önceki yazımız olan teknoloji ve ironi makalelerini okumanızı tavsiye ederiz. Esen kalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder