lol Nedir, lol Ne Demek

lol ne demek; yıllar önce kullanılan bir tabirdir ve bir çok forum sosyal medya ve sohbet sitelerinde lol kelimesi kullanılır. Birçok anlamı vardır ve kullanılan ortama göre değişiklik gösterebilir. Avrupa ve yurt dışındaki insanlar tarafından ortaya çıkarılmış ve kısacası gülmek, sesli gülmek, gülmekten yerlere yatmak ya da aşırı güldüm anlamlarına gelir. Bizdeki karşılığı random gülme ile benzerdir.

Örnek vermek gerekirse.

Asasddadd

Fsdkfsagfşs

Klodsdsiskj

Kullanılan bazı lol benzeri gülme şekilleridir.

Bazı forumlarda lol müsün diye hitap şekilleri olur. Burada kullanılan lol kelimesi aşağılama tarzındadır ve küçümseyici bir anlamı vardır. Bu konuşmaları yapanları büyük çoğunluğu ergen yaşlar dediğimiz 10 ve 17 yaş aralığındaki insanlardır. OMG lol gibi farklı tarzda da kullanılır. Bunun anlamı ise çok şaşırdım ve güldüm gibi bir manası vardır. Türkçede Aman Tanrım hahaha gibi.

Lol aynı zamanda bir oyun isminin kısaltması olarak da kullanılıyor. Bu yazımızda size lol nedir geniş bir çerçevede anlatmaya çalıştık, umarız beğenmiş sinizdir. Sizde yorum bölümünden hangi anlamda kullanıyorsanız açıklama yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder