Teknoloji Fakültesi Nedir



Son yıllarda, eğitim ve öğretim kurumlarımızın genel yapısında, önemli ölçüde pek çok değişikliğe gidildi. Bu değişiklikler sonucu gelen yeniliklerden biriside, teknoloji fakültesi oldu. Belki hala çoğumuzun bile duymadığı bu teknoloji fakültesi nedir? Diğer fakülteler ile teknoloji fakültesi arasındaki temel farklar nelerdir?

Teknoloji Fakültesi Nedir?


Teknoloji fakülteleri, 13.11.2009 tarihinde ortaya çıkan ve var olan Mühendislik fakültelerinden ayrılan yepyeni bir mühendislik fakültesidir. Teknoloji fakültelerindeki temel amaç, teknik eğitimin daha fazla güçlendirilmesini sağlamak ve günümüzün en büyük gerekliliği olan teknolojiye ayak uydurmak adına kurulmuş özel bir eğitim birimidir.

Bugün savunma sanayi teknolojileri, tıp teknolojisi, bilişim teknolojisi gibi birçok turkudostuu.com  farklı teknolojik kategorilerde en temel esas, gelişen teknolojinin bu saydığımız birimlere sunduğu üst düzey faydalardır.

Her ne kadar yeni kurulan bir fakülte olsa da, geç kalınmış bu atılımın Türk mühendisliğine önemli derecede yeni bir dinamizm katacağı kesindir.

Teknoloji fakülteleri ile amaçlanan bir diğer önemli husus ise, teknoloji dünyasına önemli ve nitelikli mühendisler kazanarak, tüm teknolojik gelişmelerin ülkemizde hızlı bir şekilde takip edilmesi ve üretilmesini sağlamaktır.

Teknolojiye hakim olan devletlerin, dünya genelinde en önemli konularda söz sahibi olması, teknoloji fakültelerinin kurulması fikrinin oldukça yerinde olduğunun açık bir göstergesidir. Özellikle bilişim ve bilim teknolojisi alanları, dünyanın geleceğine ışık tutmaya devam edecek en önemli teknolojik kulvarlar arasında yer almaktadır.

Bilimin ışığında yürütülen tüm teknolojik gelişmeler, artık günümüzde tüm devletlerin değer verdiği önemli zaruretler arasında görülmektedir.

Teknolojinin günümüz dünyasındaki önemini anlatmak için detaylı bir şekilde anlattığımız, teknoloji nedir başlıklı yazımızı okuyarak, teknoloji fakültelerinin son yarım yüzyıldaki önemini daha iyi anlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder